Herz Jesu Kloster

Düsseldorf, Nordrhein-Westfalen

DUITSLAND

  • God heeft 17 zusters van verschillende nationaliteiten en leeftijden geroepen om in een rijke geglobaliseerde materialistische metropool aan de Rijn te leven om er Licht te zijn waar velen Hem zijn vergeten. 

  • Door het drukke verkeer en de sirenes van politie- en ziekenwagens blijft de binnenstad dag en nacht vibreren. Deze geluiden, die tot in de kerk hoorbaar zijn, nemen we mee in onze gregoriaanse getijdegebeden, die we dagelijks zes keer overdag en eenmaal s nachts zingen. 

  • Deze stad heeft zich op vele manieren gemanifesteerd tot instrument van God door ons op allerlei wijzen te ondersteunen: te beginnen met de gelovigen die naar onze kerk komen, of de mensen die vragen om ons gebed maar ook met de mensen die we niet kennen. Al deze mensen willen we danken voor hun beschikbaarheid en hun zorgen en we willen hen aan de bescherming van de Maagd Maria toevertrouwen.

  • Ons klooster is doordeweeks gedurende de dag geopend, zodat vele mensen tijdens de Eucharistie de mogelijkheid krijgen om de liefde van God te ervaren en zo in het geloof worden gesterkt.

  • De kracht die van de Eucharistische aanbidding uitgaat trekt jong en oud aan, hetgeen heel indrukwekkend is. Zij komen om te bidden en om bij de Heer uit te rusten, waar zij zich welkom, geliefd en getroost voelen. 

Ondanks de rijkdom van een moderne grote stad zijn er in Düsseldorf behoeftigen die op de voedselpakketten van het klooster zijn aangewezen. In dit kleine detail willen we u een teken van Gods liefde geven dat niet alleen de lijfelijke honger  maar vooral de geestelijke honger wordt gestild.

© 2017 Hermanas de Claraval. All rights reserved

Impressum